Niet alle Brabanders zijn blij met het koningsbezoek: 'Peperdure poppenkast' of 'Positieve energie'?

EINDHOVEN - Veel Brabanders hebben genoten van het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan onze provincie, maar toch lopen de meningen over het bezoek uiteen. 'Dikke onzin' en 'Geldverspilling!', klonk het op het de Facebook-pagina van Omroep Brabant, maar ook 'Keileuk' en 'Een beetje positieve energie kunnen we wel gebruiken.'
'Peperdure poppenkast', zo vatte TurboRoodkapje het bezoek samen. Maar in de reacties worden verschillende redenen gegeven om ontevreden te zijn.

Rob de Peffer vindt het bijvoorbeeld prima dat de koning op bezoek komt, maar hij had liever gezien dat het geld dat het gekost heeft naar mensen was gegaan die het nodig hebben. Aura Zwanenberg voegt eraan toe dat het koninklijk paar 'ook wel wat langer dan twintig minuten had kunnen blijven', gezien de kosten die gemaakt zijn.

Positieve energie
Maar er wordt ook tegengas gegeven: David van Helden is het niet met de 'zuurpruimen' eens. "Dan had je naar het marktplein moeten komen", schrijft hij. "Had je ervan kunnen profiteren. Al dat geld komt weer terug via extra horeca inkomsten, die op deze manier hun deuren op kunnen houden."

Ook Mis Nikita wil niet alleen maar negatief zijn. Dat de kosten aan de hoge kant zijn 'steekt wel een beetje, maar verder is het een leuk stel', schrijft ze. Marja Pennings vindt ook dat het wat positiever mag. "Ik vond 't vanuit Frankrijk keileuk." Of zoals Laura Smits zegt: "In de crisis zitten we toch wel dus deze positieve energie kan iedereen wel gebruiken, toch?!"

Koningsbezoek
En wat vond jij ervan? Reageer onder dit artikel of op onze Facebook-pagina. Als je er niet bij kon zijn, kun je hier alle radio-, tv- en internetbijdragen bekijken en beluisteren.