Hennepactiedagen: hennep gevonden in vrachtwagens op Minervum Breda

12 juni 2013 om 20:18
nl
De anti-drugseenheid Taskforce B5 heeft de afgelopen dagen in Brabant en Zeeland in totaal twaalf hennepkwekerijen ontruimd. Het gaat om 3300 planten en negen kilo hennep. Een opmerkelijke kwekerij vond de politie in twee vrachtwagencontainers in Breda, zo maakte de politie donderdag bekend.
Geschreven door

De trailers stonden op industrieterrein Minervum en waren verbouwd tot een professionele kweekruimte. Bij elkaar stonden er 224 planten. In een andere ruimte op het terrein ontdekte een drugshond nog eens 191 planten.
Verdachten vastDe Taskforce deed tijdens de zogeheten hennepactiedagen dinsdag en woensdag invallen bij in totaal twaalf kwekerijen en één hennepdrogerij. Op drie plaatsen trof de politie geen planten aan, maar waren er wel duidelijke signalen van een kwekerij. De invallen waren in elf Brabantse gemeenten.
De politie heeft vier verdachten aangehouden. Elf werden er gehoord. De netbeheerder doet aangifte van het stelen van stroom en zal in alle gevallen een schadeclaim indienen.
Resultaten invallen gemeentenAsten: drie planten                Eindhoven: 500 gram hennep en indicatie oogst                Bergen op Zoom: 242 planten                Best: 158 planten                Breda: 224 planten                Breda: 191 planten                Breda: 101 planten                Deurne: 382 planten                Etten-Leur: 49 planten               

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.