Vliegtuigspotters en Omroep Brabant zijn klaar voor de Luchtmachtdagen in Volkel

VOLKEL - Met het fototoestel in de aanslag stonden ze vandaag klaar: ruim vierhonderd spotters van over de hele wereld. Ze kregen donderdag een voorproefje van de vliegshows op vliegbasis Volkel. Daar zijn vrijdag en zaterdag de Luchtmachtdagen met heel veel demonstraties van straaljagers tot apaches. Omroep Brabant doet uitgebreid verslag van de Luchtmachtdagen in Volkel.

Bij iedere straaljager die donderdag voorbij vloog, bewogen zo'n vierhonderd lenzen van links naar rechts. Spotters kregen een ereplekje op een speciale tribune zodat ze tijdens het oefenen voor de vliegshows alvast de mooiste plaatjes konden schieten. Uit Polen, Duitsland en zelfs Japan komen ze, maar uiteraard ook uit Nederland

Tijdens de Luchtmachtdagen geven teams van over de hele wereld demonstraties. Fokke-Jitse Hoogterp van vliegbasis Volkel leidt het allemaal in goede banen. "We hebben Finnen, Noren, Duitsers. Overal komen die teams vandaan." Defensie moet in totaal 1700 mensen in de regio huisvesten.  "Hotels in de omtrek zijn allemaal volgeboekt. Zelfs in Boxmeer hebben we kamers geboekt."

Omroep Brabant doet verslag
Het thema van de open dagen van de luchtmacht is dit jaar '100 Jaar militaire luchtvaart'. Omroep Brabant is er vrijdag en zaterdag de hele dag bij. Via de radio, website en apps blijf je ieder moment op de hoogte. Zaterdag komen al onze uitzendingen zelfs helemaal vanaf de vliegbasis.

Het wordt druk in Volkel want er worden maar liefst 250.000 bezoekers verwacht. Hou Omroep Brabant dus in de gaten, voor alle nieuws maar ook voor de actuele verkeersinformatie.

Zondag uitgebreide samenvatting
Op tv zenden we zondagavond vanaf 18:45 ieder uur een uitgebreide samenvatting uit van de Luchtmachtdagen in Volkel.

Check voor alle nieuws over de Luchtmachtdagen onze themapagina: omroepbrabant.nl/luchtmachtdagen.
Deel dit artikel: