Bewoners De Groote Wielen in Rosmalen spoelen massaal foute doekjes door wc

13 juni 2013 om 12:22
nl
Waterschap Aa en Maas heeft de afgelopen twee maanden vijf of zes keer een overstroming van het riool in de Rosmalense wijk De Groote Wielen voorkomen. De overstromingen dreigden volgens een woordvoerder van het waterschap omdat bewoners op grote schaal vochtig wc-papier, maandverband en schoonmaak- en babydoekjes door de wc spoelen.
Geschreven door

Deze stevige doekjes worden niet zoals gewoon wc-papier natuurlijk afgebroken waardoor ze voor verstoppingen zorgen in de pompen van het rioolgemaal aan de Donkenweg in Den Bosch en de Maaijegatweg in Rosmalen. Hierdoor kan het riool vollopen en overstromen.
Om overstromingen te voorkomen, hebben medewerkers van het waterschap de laatste tijd vijf of zes keer handmatig enorme proppen stinkende doekjes uit de pompen verwijderd. Dit vaak midden in de nacht. Volgens de woordvoerder van het waterschap geen fijn klusje voor haar collega's.
Brief aan bewonersOmdat er in De Groote Wielen in Rosmalen de laatste tijd zoveel verstoppingen zijn geweest, heeft het waterschap nu de hulp van bewoners ingeroepen. In een brief heeft Aa en Maas iedereen geïnformeerd over de situatie. Ook hebben de bewoners tips gekregen om verstoppingen te voorkomen.
Doekjes in het riool is overigens een landelijk probleem. Jaarlijks kost het verwijderen hiervan de Nederlandse waterschappen samen 12 tot 15 miljoen euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.