Felicia (10) oefent om straaljagerpiloot te worden op de Luchtmachtdagen in Volkel

VOLKEL - Uit het hele land zijn mensen naar Volkel afgereisd om zich te vergapen aan al het moois van de Koninklijke Luchtmacht te bieden heeft. Zo ook Felicia (10) en haar broertje Verdy (6) uit Dordrecht. Allebei hebben ze al zin om zelf in een straaljager te stappen.

En daarom oefenden ze vrijdag alvast op Luchtmachtdagen. Broer en zus kregen bijvoorbeeld een echte straaljagerhelm op. "Wow, wel zwaar zeg", vertelt Felicia.

Over de kop
Om straaljagerpiloot te worden moet je ook een heel sterke maag hebben. "Je gaat best vaak over de kop in een straaljager", weet Felicia.  Gelukkig heeft ze alvast geoefend in de evenwichtsbal. "Bijna iedereen deed zijn ogen dicht, maar ik heb ze gewoon opengehouden!", vertelt de stoere straaljagerpilote in spé.

Veel kinderen
Felicia en Verdy zijn niet de enige die alvast dromen over een carriere als straaljagerpiloot. Ook de 17-jarige Danny is met zijn 4-jarige neefje komen kijken. "Alles wat ik hier voorbij zie komen is toch fantastisch mooi, we hebben het goed naar ons zin", zegt hij terwijl zijn neefje zijn handen tegen zijn oren drukt.
Deel dit artikel: