Video

Eigenaar weggehaalde vermagerde paarden manege Heeswijk-Dinther: 'Onze paarden zijn vergiftigd'

13 juni 2013 om 18:53
nl
Het afgelopen jaar zijn er al elf paarden overleden op de manege in Heeswijk-Dinther waar donderdag 22 paarden werden weggehaald. Volgens de eigenaar zijn zijn paarden vergiftigd: "Ik weet wie het heeft gedaan."
Geschreven door

De 22 paarden zijn donderdag weggehaald omdat ze verwaarloosd waren. De politie en de NVWA hadden meerdere meldingen ontvangen dat er paarden werden verwaarloosd bij de manege.   
'Familie is er vol van' Het afgelopen jaar zijn elf paarden overleden onder verdachte omstandigheden op de manege. Volgens de eigenaar worden zijn dieren vergiftigd. "Wij hebben er alles aan gedaan om bij de politie te bewijzen dat er iets aan de hand is, maar ze willen ons niet geloven. Zo is een dood paard ooit onderzocht op gif, maar dat werd pas enkele dagen nadat het paard was overleden gedaan en dan is het gif allang weg."
De paarden zouden al ruim een jaar worden vergiftigd. De eigenaar heeft een vermoeden wie het heeft gedaan, maar dat houdt hij voor zich omdat de zaak voor de rechter komt. "Ons hele gezin is er vol van, wij weten ook niet meer wat wij kunnen doen. Wij hebben alle instanties al ingelicht, maar wij worden gewoon niet serieus genomen. De politie komt niet eens kijken."              
'Wij zijn op'De manege is nu voor een groot gedeelte leeg. Er staan nog maar elf paarden. De inval werd donderdag gedaan toen de vrouw van de eigenaar alleen thuis was. "Zij is zich rotgeschrokken. Inmiddels zijn wij wel wat gewend, maar dit gaat door merg en been. Op een gegeven moment kan je niet meer. Wij zijn op."    
Een van de andere eigenaars van de manege barst in tranen uit als ze haar verhaal doet: "Ik ben een echte dierenvriend en ik doe mijn best om voor de paarden te zorgen. Als ik zie dat ze mager worden, probeer ik te bij te voeren, maar dat lijkt allemaal niet te helpen. Ik heb echt alles al geprobeerd. De dierenarts kan ook niet helpen. Er moet gewoon meer aan de hand zijn. Ik weet het ook niet meer."
De NVWA zal ook de komende tijd inspecties uitvoeren bij het bedrijf. Dit om ervoor te zorgen dat de elf overgebleven paarden goed worden verzorgd.      

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.