Ook flinke files op terugweg na Luchtmachtdagen Volkel

VOLKEL - Grote drukte rondom de wegen van Volkel zaterdag, het merendeel van het verkeer kwam terug van de Luchtmachtdagen in Volkel. Zo'n 150.000 bezoekers zijn zaterdag op het evenement afgekomen. En zij wilden ook allemaal weer naar huis.

Het verkeer stond op de heenweg al urenlang in de file op de A50, A59 en N277. Zaterdagochtend stond er op het hoogtepunt over een lengte van zestien kilometer file op de N277.

Ook terugweg file
De verkeersellende begon op de terugweg op het parkeerterrein. Om daar weg te komen, moest je wat geduld hebben. "Zelden zo'n verkeersdrama meegemaakt", schrijft forumgebruiker Oeker op onze site. Er werd bij het uitrijden gevloekt en soms ook tegen verkeersregelaars geschreeuwd. Toch zijn er ook bezoekers die heel positief reageren na afloop.

Uren in de file
De Verkeersinformatiedienst tipte mensen vooraf om goed voorbereid op reis te gaan en eten en drinken mee te nemen. In sommige gevallen was dat hard nodig. Mensen uit Amstelveen stonden om één uur al vijf uur in de file, maar gingen toch gewoon door.

Sommigen gaven de moed toch op, zoals Stevie. Na vier uur in de file besloot hij toch maar om te draaien. Wesley van de Weijenberg stelde voor om de demo's boven de A50 te geven.

Vermijd N277
De N277 bleek het grote knelpunt zowel in de ochtend als na afloop van dag twee van de Luchtmachtdagen. Ook de N605  tussen Volkel en Boekel zorgde voor verkeersproblemen. Het advies was: omrijden via Uden, Veghel en Den Bosch (over de A50 en N279).

Luchtmachtdagen
Wil je de Luchtmachtdagen nog eens herbeleven? Bekijk onze themapagina omroepbrabant.nl/luchtmachtdagen voor al het nieuws en de mooiste beelden.    
Meer over dit onderwerp:
volkel luchtmachtdagen files vliegbasis verkeer
Deel dit artikel: