Luchtmachtdagen Volkel: stoere vrouwen zijn zeer welkom in de legertop

VOLKEL - Vrouwen kunnen best in het leger volgens Anne Lay van het Defensie Vrouwen Netwerk. "Wij zijn er om vrouwen de stimuleren en te motiveren. Want er zijn te weining vrouwen in de top van het leger."

Vanachter een stand in de wervingstent op de Luchtmachtdagen in Volkel geeft Lay voorlichting aan vrouwen die misschien wel bij Defensie willen werken. "Er zijn veel jonge meiden geïnteresseerd, vooral hun ouders zitten dan vol met vragen, sommige vaders zijn zelfs een beetje bang. Ik merk gelukkig dat de jongere generatie meer gewend is aan vrouwen in het leger."

Vrouwen in het leger
De 17-jarige Kirsten Remkes doet nu een beveiligingsopleidinge en heeft misschien wel interesse om bij de Marechaussee te gaan. Zij denkt bij voorbaat al dat mannen en vrouwen niet gelijk zijn binnen Defensie, al maakt dat haar niet veel uit. Haar vader Fred vindt het goed dat er zoiets als het Defensie Vrouwen Netwerk is.

Anne Lay van het vrouwennetwerk zegt dat het netwerk vrouwen altijd helpt om te kijken naar carrièremogelijkheden. "Het zijn onzekere tijden dus het is belangrijk dat er een netwerk is dat helpt om de kans op een baan te vergroten. Zo geven we sollicitatieworkshops, maar we doen meer dan dat. We zetten bijvoorbeeld ook vrouwen bij elkaar die dezelfde ervaringen hebben gehad, zoals een uitzending. Zo kunnen ze ervaringen uitwisselen en eventueel zorgen we voor verdere hulp."

Meer lezen? We houden je op de hoogte van alles wat ons om de oren vliegt tijdens de Luchtmachtdagen.     
Deel dit artikel: