Video

Burgemeester Rombouts flyert tegen xtc-gebruik in Den Bosch

15 juni 2013 om 01:36
nl
Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch is zaterdagavond de straat op gegaan in de strijd tegen xtc-pillen. Samen met Novadic Kentron deelde hij flyers uit op De Parade in Den Bosch. De burgemeester zegt dat hij zich ernstig zorgen maakt over de gevaarlijke pillen."Ik doe dit vanuit mijn hart", aldus Rombouts.
Geschreven door

Een 21-jarige Bosschenaar overleed onlangs nadat hij xtc-pillen had gebruikt. Uit onderzoek is gebleken dat het gaat om levensgevaarlijke, vervuilde xtc-pillen. Deze pillen zijn mogelijk in omloop.
Novadic Kentron en GGD Hart van Brabant zijn daarom extra voorlichtingsacties gestart waarmee ze jongeren willen attenderen op de gevaren van xtc-gebruik. Met pamfletten worden jongeren in het weekend van 15 en 16 juni gewaarschuwd voor de xtc-pillen.
Begin deze maand overleed ook een 17-jarig meisje in Tilburg aan het gebruik van xtc.
Liever alcoholDe meeste jongeren blijken wel te hebben gehoord van de doden door de gevaarlijke xtc. De actie van Rombouts om persoonlijk te komen flyeren wordt gewaardeerd. Maar de groep die bewust risico's neemt die laat zich toch niet tegenhouden door een flyer of waarschuwingen, zegt een jongen.
Over één ding zijn de jongeren die Rombouts tegenkomt het eens, je kan beter alcohol drinken dan xtc slikken."Met wat drank op en goede vrienden kan het ook heel gezellig worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.