Slippers, korte broeken en frisse drankjes in de aanslag: woensdag recordwarmte in Brabant

EINDHOVEN - Nog een paar dagen voordat de zomer officieel begint, maar de laatste dagen van de lente zullen volgens MeteoConsult zomers aanvoelen. Met woensdag waarschijnlijk een warmterecord: 34 graden in Brabant. Maar erg lang genieten wordt het niet, want 's avonds breekt de hemel open en volgt er zwaar onweer.
Hete lucht, afkomstig uit het zuiden van Europa, bereikt dinsdag en woensdag Nederland. Dinsdag worden temperaturen tussen 26 en 32 graden verwacht, maandag wordt het 24 graden. Daarbij wisselen wolkenvelden en de zon elkaar af en kan morgen lokaal wat regen of een bui vallen.

Hagel en wateroverlast
Dinsdag schijnt de zon veel vaker en blijft het op de meeste plaatsen droog. De grote hitte van woensdag wordt later in de middag en in de avond mogelijk wel door zwaar onweer gevolgd, vanuit het zuiden. Met kans op zware windstoten, hagel en wateroverlast.

De erg snelle opwarming van de komende dagen lijkt overigens niet meer dan een rimpel in een verder koele periode. Vanaf donderdag keert het minder warme weer met nu en dan buien terug en zullen we het bij temperaturen tussen 17 en 20 graden van de zonnige momenten tussendoor moeten hebben.
Meer over dit onderwerp:
zon zomer meteo consult onweer weer brabant lente