Tilburgse imam doet niet mee met afspraken over kindermishandeling

16 juni 2013 om 14:00
nl
De moskee in Tilburg van de omstreden imam Ahmad Salam weigert een protocol tegen kindermishandeling te ondertekenen. De ultraconservatieve imam is boos omdat de gemeente Tilburg aangifte heeft gedaan omdat het kindermishandeling vermoedt op de koranschool van de moskee.
Geschreven door

De moskee heeft de gemeente Tilburg aansprakelijk gesteld voor imagoschade. Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg heeft dat maandag geantwoord op vragen van de VVD in Tilburg.
Kinderen melden mishandelingDe vermoedens over kindermishandeling op de koranschool ontstonden nadat de GGD eind vorig jaar signalen kreeg van kinderen die zeiden dat ze getuige waren van mishandeling in de klas.
Daarbij zou een leerkracht kinderen slaan met de vlakke hand en dreigen met de zweep. De politie deed onderzoek naar aanleiding van de aangifte maar tot een strafzaak komt het niet.
Noordanus: alsnog gesprek over protocolBurgemeester Noordanus stelt dat de omstreden moskee wel maatregelen heeft genomen naar aanleiding van de signalen, in tegenstelling tot wat de VVD suggereert. Er is een docent vertrokken en de school zou volgens de burgemeester werken aan een ander pedagogisch klimaat. De advocaat van de moskee zegt dat alles wordt gedaan om kindermishandeling te voorkomen. Noordanus wil alsnog in gesprek met de moskee over het protocol.
Imam Salam werd in 2004 in één klap nationaal bekend omdat hij toenmalig minister Rita Verdonk de hand weigerde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.