'Verkeerschaos Luchtmachtdagen niet te voorkomen'

VOLKEL - De enorme verkeerschaos op de wegen richting Volkel tijdens de Luchtmachtdagen, afgelopen vrijdag en zaterdag, was volgens een woordvoerder van de politie niet te voorkomen. Tienduizenden mensen die op weg waren naar het evenement stonden uren vast in de file.

"Op een gegeven moment loopt het vol", zo gaf een politiewoordvoerder maandag aan. Zeker ook omdat er in geval van een evenement als de Luchtmachtdagen een calamiteitenroute vrij moet worden gehouden.

Dat Volkel gezien de bereikbaarheid via alleen provinciale wegen wellicht niet de beste plek is voor een evenement als dit, beaamt de politie. De luchtmacht kiest er echter voor om het evenement te laten rouleren tussen verschillende plaatsen, zo geeft een politiewoordvoerder aan. "Vervolgens wordt een verkeerplan opgesteld. Een plan dat ook in dit geval door alle instanties is goedgekeurd."

Politie leert graag
De politie leert volgens de woordvoerder graag van de situatie zoals die vrijdag en zaterdag is ontstaan. Mensen die overlast hebben ondervonden, kunnen dit per mail of brief laten weten aan de politie Brabant-Noord, zodat zaken de volgende keer wellicht beter verlopen.
Deel dit artikel: