Tilburgse kunstenaars bouwen aan nieuwe expositieruimte: Park

TILBURG - Een groep Tilburgse kunstenaars werkt aan een nieuwe expositieruimte. 'Park' komt in de oude kapel van Maria Goretti aan het Wilhelminapark. Het is een ruimte met een lange historie van exposities en andere culturele evenementen.
De Tilburgse kunstenaar Rob Moonen is initiatiefnemer van Park. Hij heeft er een groep collega-kunstenaars bij betrokken. Het plan krijgt de komende twee jaar geld van de gemeente Tilburg; in totaal anderhalve ton verdeeld over drie jaar.

Tilburg
In Park moeten per jaar vijf nieuwe exposities komen van professionele beeldende kunstenaars. Daarbij is overigens niet de bedoelig dat er alleen Tilburgse kunstenaars exposeren. Moonen wil een bijdrage aan het Tilburgs kunstklimaat leveren door nadrukkelijk ook mensen van buiten uit te nodigen.

De eerste expositie gaat 'Reciprocities' (wederkerigheden) heten. Tilburgse kunstenaars nodigen daarvoor collega's uit die ze ooit in het buitenland hebben ontmoet. Oomen: "We worden op veel plaatsen in het buitenland hartelijk ontvangen. Het is leuk om eens een keer wat terug te kunnen doen".

Samenwerking
Voor een tweede expositie wil hij een Amerikaanse tentoonstellingsmaker vragen om een keus te maken uit het werk van Tilburgse kunstenaars.
Park praat over samenwerking met museum De Pont en het Textielmuseum.