'Honderd demonstranten bij manifestatie voor behoud museum Jan Cunen Oss'

OSS - Circa honderd demonstranten en belangstellenden zijn zaterdagmiddag naar de manifestatie voor de Groene Engel in Oss gekomen voor het behoud van museum Jan Cunen. Dat meldt het Brabants Dagblad.
Onder de demonstranten was ook Jan Mulder, die volgens de krant hard uithaalde naar de gemeente. De televisiepersoonlijkheid, bekend van onder meer De Wereld Draait Door, noemde het onbegrijpelijk' en idioot' dat sluiting voor het museum dreigt. Mulder opende vorig jaar de expositie Linkse Hobby van oud-voorman Jan Marijnissen van de SP.

Behalve Mulder waren er meer prominenten aanwezig, zoals hoogleraar maatschappelijke opvoedingsvraagstukken Micha de Winter en historicus Gerard Rooijakkers.

Flink bezuinigen
Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt dan verdwijnt Museum Jan Cunen. Het college wil volgens de voorjaarsnota de komende vijf jaar 441.000 euro op het museum bezuinigen. En dat betekent dat er geen geld meer is voor tentoonstellingen. Economiewethouder Jan van Loon zegt dat hij niet anders kan.

De gemeenteraad bespreekt de voorjaarsnota op 27 juni. Dan moet het lot van Jan Cunen duidelijk worden. Intussen proberen kunstliefhebbers met manifestaties en een open brief de gemeente over te halen het museum te behouden.

Meer over de mogelijk sluiting van Jan Cunen lees je op onze themapagina.