Grondig onderzoek naar hulpverlening aan verdachte dodelijke brand Cuijk

23 juni 2013 om 13:38
nl
De 23-jarige Dennie J. die vast zit voor de brand in Cuijk waarbij vorige week een moeder en twee dochters omkwamen, had allang in een kliniek opgenomen moeten worden. Dat zegt zijn advocaat Ton van Elk de Freese.
Geschreven door

Medewerkers van zorginstelling Trajectvol waar J. behandeld werd, gaven twee weken geleden al aan het het niet goed ging met hem. Ze vonden dat hij naar een kliniek moest. Een psychiater moest toestemming geven voor de opname en dat is niet gebeurd. Zegt een woordvoerder in de Volkskrant.
Trajectvol heeft niet adequaat gehandeldVolgens de advocaat van de verdachte waren er duidelijk signalen dat zijn zwakbegaafde cliënt zorg nodig had. Daarop is niet adequaat gereageerd volgens de raadsman.
Dennie J. werd na de dodelijke brand opgepakt boven in een zendmast. Twee weken eerder zat hij daar ook al. Zijn advocaat wil de link niet leggen tussen de psychische toestand van van Dennie J. en de brandstichting. "De feiten zijn natuurlijk heel duidelijk, maar daar doe ik geen uitspraken over zolang ik niet weet waar mijn cliënt voor vast zit."
Dennie J. zit in voorrarrest en zit in beperking. Dat houdt in dat hij met niemand contact mag hebben. Woensdag wordt hij voorgeleid voor de rechter en wordt bekend of hij nog langer vast moet blijven zitten. Dennie J. is al langer cliënt van advocaat Ton van Elk de Freese. In wat voor zaken de raadsman hem eerder heeft bijgestaan, wil hij niet vertellen. De verdachte zat eerder al een keer vast voor brandstichting.
Grondig onderzoekDe Inspectie voor de Gezondheidszorg begint een grondig onderzoek naar de situatie bij Trajectvol. Dat heeft een woordvoerder bevestigd. Hoe het onderzoek eruit gaat zien, is nog niet bekend. De inspectie start het onderzoek na een melding die Trajectvol zelf deed.
Bij brand kwamen vorige week woensdagnacht Anita Driessen en haar twee tienerdochters om het leven.
Lees alle artikelen over de tragische woningbrand in Cuijk terug op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.