Brett S., verdachte mishandeling Eindhovense Vestdijk, blijft toch langer in gevangenis

24 juni 2013 om 15:03
nl
De 19-jarige Brett S. uit het Belgische Ravels, die verdacht wordt van de ernstige mishandeling op de Vestdijk in Eindhoven, blijft toch langer in hechtenis. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.
Geschreven door

Brett S. zou op 26 juni vrijkomen om een opleiding te beginnen. Justitie gingen tegen deze beslissing van de raadkamer in beroep omdat hij wordt verdacht van een zeer ernstig strafbaar feit. Persoonlijke belangen van de verdachte wegen hier niet tegen op, aldus justitie. Het gerechtshof in Den Bosch was het daarmee eens. Brett S. blijft hierdoor vast zitten.
Brett S. uit Ravels meldde zich op 21 mei bij de Belgische politie nadat de hoogste Belgische rechter had bepaald dat hij mocht worden uitgeleverd. Hij zat sindsdien in een Nederlandse cel.
Veel ophefDe schoppartij in januari in Eindhoven veroorzaakte veel ophef nadat beelden door de politie op tv werden getoond en acht verdachten herkenbaar in beeld werden gebracht.
Er ontstond een heksenjacht naar de daders. Van de acht jongens worden er vier vervolgd. Ze worden verdacht van poging tot doodslag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.