Urenlang wachten beloond met zonnige Opera op de Parade in Den Bosch

DEN BOSCH - Tientallen operaliefhebbers verzamelden zich dinsdagmiddag al op de Parade in Den Bosch. Dinsdagavond om acht uur begon de jaarlijkse Opera op de Parade. Duizenden mensen genoten van de opera Tosca van Puccini.
In het publiek zaten onder anderen commissaris van de Koning Wim van de Donk en bekende Brabander Albert Verlinde. De opera wordt in de openlucht uitgevoerd en trekt traditioneel erg veel publiek naar het plein bij de Sint Jan. Ieder jaar nemen veel bezoekers hun eigen klapstoeltjes en koelboxen gevuld met hapjes en drankjes mee.

Meer gaan waarderen
Tussen de bedrijven door grijpen bezoekers de kans aan om wat te drinken te halen. Hun stoeltje nemen ze dan voor de zekerheid wel mee, want of die er straks nog staat...  Overigens blijft het niet bij klapstoeltjes. Sommige mensen sjouwen de halve huisraad mee.

"De sfeer is ieder jaar geweldig", zegt een vrouw die de openluchtvoorstelling jaarlijks bezoekt. De operavoorstellingen blijken ook een educatief effect te hebben. Veel mensen zeggen dat ze klassieke muziek veel meer zijn gaan waarderen na het zien van Opera op de Parade.

Laatste concert Brabants Orkest
Tosca wordt uitgevoerd door Opera Zuid en het Brabants Orkest samen met de Bossche Opera. Het is het laatste optreden van het Brabants Orkest. Het orkest moet fuseren met het Limburgs Symfonieorkest en gaat na dinsdagavond door het leven als Philharmonie Zuidnederland.

Er wordt gezongen in het Italiaans, maar de opera wordt in het Nederlands vertaald op een lichtkrant. Opvallend genoeg trekt de opera ook veel jongeren naar het plein in Den Bosch. Ook zij volgen de verrichtingen op het podium muisstil.
Meer over dit onderwerp:
den bosch opera opera op de parade tosca fotoserie