Vermissing Joris Sanders (19) uit Eindhoven blijft mysterie, na ruim een week nog geen enkele tip

25 juni 2013 om 16:49
nl
De 19-jarige Joris Sanders uit Eindhoven is al tien dagen vermist. Zondag 16 juni is de NHTV-student voor het laatst thuis in Eindhoven gezien, maar daarna heeft niemand meer iets van hem vernomen. In de afgelopen anderhalve week is er nog geen enkele tip binnen gekomen. Dat heeft een politiewoordvoerder woensdag bevestigd. "Hij is nog steeds spoorloos."
Geschreven door

Joris vertrok zondag op een oude grijze herenfiets van het merk Gazelle type Solide van huis. In het frame is de postcode 5508VB gegraveerd.  Op het achterspatbord zit een sticker van Hermans Tweewielers uit Hapert.
Compleet raadselOok voor de familie is het een compleet raadsel waarom Joris sinds afgelopen zondag 16 juni is verdwenen. "Zaterdag waren we nog gaan stappen in Eindhoven. Zondagochtend is hij weer gaan studeren omdat hij tentamens had. Joris heeft rond halftwee nog met een paar vrienden via WhatsApp contact gehad om  's middag te gaan chillen. Vijf minuten later is hij op z'n fiets gestapt en haastig vertrokken. Sindsdien hebben we niets meer vernomen", vertelt Jurrit, de oudere broer van Joris.
Geen geld opgenomenDe familie heeft geen idee waar Joris is en heeft ook niets meer van hem vernomen. Jurrit: "Hij kwam niet in verkeerde kringen en op school ging het ook goed. Inmiddels zijn we zijn telefoontjes en sociale media nagegaan, maar hebben niets vreemds gevonden. Hij heeft ook zijn OV-kaart niet gebruikt." Opvallend is wel dat Joris de laatste tien dagen geen geld meer heeft opgenomen. Toevallig liep zijn telefoonabonnement af kort nadat hij was verdwenen. Jurrit: "Het abonnement was drie maanden geleden al opgezegd. "
De familie zocht de afgelopen dagen onder meer op de stations in Eindhoven en Breda, waar Joris op school zit. "Mijn Facebookbericht is al meer dan 19.000 keer gedeeld", zegt  Jurrit. "We houden met alles rekening, maar hopen op een bericht dat het goed met hem gaat."
Student aan NHTVJoris studeert Logistiek en Transport Management aan de NHTV in Breda. De school heeft ook een bericht op haar website gezet. Volgens directeur Leo Kemps van de NHTV is de vermissing het gesprek van de dag op school. Niemand kan zijn verdwijning verklaren.
Wie weet waar Joris is, kan contact opnemen met de politie (0800-6070).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.