Bezuiniging op museum Jan Cunen in Oss gaat door

26 juni 2013 om 21:08
nl
De sluiting van museum Jan Cunen in Oss lijkt door te gaan nu de bezuiniging van de gemeente niet van de baan is. In de gemeenteraad van Oss werd donderdagavond gesproken over het voortbestaan van het museum. Alleen een samenwerking van meerdere culturele instellingen kan het museum nu nog redden. Museumdirecteur Nicolette Barteling noemt het plan het best haalbare. Mocht er geen geld gevonden worden, dan betekent dat volgens de directeur eigenlijk het einde van het museum.
Geschreven door

Voor de raadsvergadering begon, vroegen negen mensen die niet in de raad zitten om het woord. Acht van hen wilden iets zeggen over het museum Jan Cunen. Ze vonden dat het museum niet mocht worden gesloten.
De gemeente Oss wil zeven miljoen euro bezuinigen. Een half miljoen daarvan is bestemd voor het museum Jan Cunen, dat moet sluiten. Culturele instellingen in de regio gaan nu om tafel om een gezamenlijk reddingsplan te maken.
BriefMuseumdirecteuren uit de regio hebben een brief gestuurd. Zij willen graag meedenken om het museum Jan Cunen te behouden. Vooralsnog staan de bezuinigingen gepland voor 2017.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.