Wildplassende BOA Someren op heterdaad gefotografeerd: 'Ik was aan het bellen'

SOMEREN - Als BOA (Buitengewoon opsporingsbeambtenaar) ben je de hele dag druk op straat met het handhaven van de openbare orde (als de politie dit niet doet). Bij hoge nood speel je met de vraag: blijf ik de orde handhaven of ga ik even naar binnen om mijn behoefte te doen? De BOA van Someren koos voor een tussenoplossing, maar werd hierbij door een oplettende voorbijganger op de gevoelige plaat vastgelegd.
Maandag tijdens de kermis in Someren-Eind werd de wildplassende BOA gespot door Kevin Janssen die meteen een foto knipte. Hij zette de foto van de wildplassende BOA op Facebook en als snel werd deze veel gedeeld op sociale media in Someren en omstreken, voorzien van pakkende bijschriften als: "Jaja den Boa is konijnen aan het zoeken, heeft het staartje al te pakken" en "Och och, wat een eenzame zeikert."

'Beter bereik in de bosjes'
De BOA in kwestie is ook gevraagd naar wat hij op de foto aan het doen was. Hij zegt dat hij probeerde te bellen en niet aan het wildplassen was. "Maar het is duidelijk wat hij aan het doen was", zegt Kevin. "Het is heus niet zo dat je beter bereik hebt in de bosjes."       

Gezien de online ophef over de zaak, en het feit dat een BOA zich met name richt op het aanpakken van zogenaamde kleine ergernissen bij inwoners, is het vraag of hij wildplassen nu strenger aan gaat pakken. Maar voor hetzelfde geld doet hij het af als een storm in een glas water.

'Kostbaar plasje'
De boete voor wildplassen in de bebouwde kom is 130 euro. Maar het is niet duidelijk of dit met terugwerkende kracht werkt of dat voor de BOA water bij de wijn wordt gedaan of hij van een afvloeiingsregeling gebruik kan maken.