Handig: vrouw vindt gestolen telefoon in Eindhoven terug dankzij app

9 juli 2013 om 21:07
nl
Een 31-jarige vrouw uit Eindhoven die woensdag werd bestolen in de Piazza, heeft twee dievegges eigenhandig weten op te sporen. De vrouw gebruikte daarvoor een applicatie op haar smartphone.
Geschreven door

Met het programma kon de vrouw op een computer de locatie van haar telefoon opvragen. De vrouw gaf die vervolgens door aan een agent die in de buurt was. Zij gingen samen naar de plek toe, waar de Eindhovense op afstand een alarm op haar telefoon liet afgaan.
Twee dievegges hadden de telefoon bij zich en konden direct worden opgepakt. Het ging om twee Bulgaarse vrouwen van 28 en 44 jaar oud. Zij zijn naar het politiebureau gebracht en zitten vast. De vrouw heeft door haar actie de telefoon weer terug.
Smartphones die locatie delenTegenwoordig zijn er voor veel smartphones en tablets applicaties beschikbaar waarmee de locatie van het toestel kan worden opgevraagd. Sommige telefoons, zoals de iPhone, hebben hiervoor standaard software aan boord. Die moet door de gebruiker wel van tevoren worden ingesteld.
Een Eindhovenaar wist vorig jaar nog op afstand foto's te maken van de dief van zijn iPad. Mede dankzij de track-and-tracesoftware kon de politie de dief binnen een dag aanhouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.