Leerlingen zomerschool leren vrijwillig bij in een varkensstal

BEERS - De zomervakantie is in volle gang, maar toch zijn er zo een twintig studenten van de HAS hogescholen in Den Bosch die zon, zee en strand nog even links laten liggen. Deze studenten studeren vrijwillig nog twee weken door en namen dinsdag een kijkje in een superdeluxe varkenshouderij.
De jongeren willen hun praktijkkennis en netwerk in de varkenshouderij verbreden om straks meer kans te maken op hun baan in deze sector. Deze twee weken staat alles in het teken van presentaties, excursies, stalbezoeken en praktijkopdrachten door experts uit het bedrijfsleven.

Totaal geen straf vindt een van de deelneemsters. "Ik vind leren het belangrijkste wat er is en deze twee weken zijn dan ook belangrijk voor mijn toekomst."

'Interesse is groot'
Ook boer Gerbert Oosterlaken vindt het lesgeven op zijn eigen boerderij geweldig. "Deze studenten hebben er zelf voor gekozen om twee weken van hun vakantie op te offeren. Dat zorgt er echt voor dat deze leerlingen supergemotiveerd zijn. Ze luisteren aandachtig en stellen heel veel vragen. Over een tijdje willen ze namelijk ook allemaal deze richting op en daarom is de interesse natuurlijk groot."
Meer over dit onderwerp:
varkensstal studeren zomerstudie zomerschool