Video

Muizenplaag in woontoren Westpoint en Paleis Raadhuis Tilburg

16 juli 2013 om 21:12
nl
Kermisbaas Johnny Kroon moet er zelf hartelijk om lachen. “Maar er is geen woord van gelogen. Tijdens de kermis mogen honderden muizen spelen, slapen en dartelen in Tilburgs bekendste gebouwen."
Geschreven door

Met zijn wereldberoemde muizenstad is Kroon een oudgediende op de Tilburgse kermis. Traditiegetrouw staat hij op de nostalgische kermis, letterlijk op de stoep van het Paleis Raadhuis. De muizenstad: wie heeft de attractie als klein kind - aan de hand van pa en moe - niet gezien?
Tilburgse MadurodamOmdat Kroon vond dat hij dit jaar met iets meer moest komen dan de door de muizen afgeknaagde gebouwen, bestelde hij bij een modelbouwer miniaturen van Tilburgse 'landmarks': "En, ze zijn alleen op de kermis van Tilburg te zien", zegt hij met nadruk.
Overal muizen Naast 'het Paleis' en woontoren Westpoint mogen de muizen ook los in het kloostergebouw van de broeders in Berkel-Enschot.
Op woensdag is Kroon samen met honderden collega's druk bezig met opbouw van Nederlands grootste kermis. De Tilburgse 'landmarks' mogen we nog niet zien. Vrijdag, dan zijn we weer welkom en dan gaan de muizen los!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.