Video

Familie overleden vrouw in zorgcentrum Van Neynselgroep Den Bosch voelt zich niet serieus genomen

17 juli 2013 om 20:04
nl
De familie van een 91-jarige vrouw uit Den Bosch die in mei is overleden heeft vragen over de wijze waarop zij is overleden. Volgens de Van Neynselgroep, de zorginstelling waar de vrouw woonde, is een val uit bed haar fataal geworden. "We voelen ons niet serieus genomen," zegt Elles Vos, de kleindochter van de vrouw.
Geschreven door

Op klachten en brieven van de familie reageert de Van Neynselgroep volgens de familie niet. "Tot op heden hebben we nog steeds niets van de Van Neynselgroep gehoord."
Sectie door NFINaar aanleiding van twijfels over de dood van de vrouw in een zorgcentrum van de Van Neynselgroep heeft de politie het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) sectie laten verrichten. Een woordvoerder van de politie heeft dat donderdag gezegd.
De vrouw woonde in een aanleunwoning boven woonzorgcentum De Taling in Den Bosch en zou in mei zijn overleden na een val uit bed. De GGD-arts kreeg echter twijfels over die verklaring. Ze had ten tijde van haar dood veel blauwe plekken. Volgens De Vos heeft de schouwarts in zijn rapport gesteld dat de vrouw geen natuurlijke dood is gestorven.
Onvoorzichtig behandeld of mishandeldOok de nabestaanden geloven niet dat ze is gevallen. De vrouw had volgens hen een gebroken nek, twee blauwe ogen, gebroken neus, vier gebroken ribben, verwondingen aan de knieën, grote wond op het scheenbeen en vier hoofdwonden. Ze vermoeden dat de vrouw onvoorzichtig is behandeld of is mishandeld. Elles Vos: "Bij ons is het beeld ontstaan van hardhandigheid, we willen geen conclusies trekken. Dat laten we over aan het NFI. Maar dit beeld is bij ons wel ontstaan."
Elles Vos, de kleindochter van de overleden vrouw, vertelde het verhaal van de familie woensdag bij actualiteitenprogramma Knevel& Van den Brink.
Melding Inspectie GezondheidszorgDe politie wacht de uitkomst van het NFI-onderzoek af.  De Inspectie voor de Gezondheidszorg laat desgevraagd weten melding te hebben gekregen van de Van Neynselgroep en nog meer meldingen over de instelling te hebben gehad. Over de aard en aantal kan een woordvoerder niks zeggen. De inspectie doet onderzoek. "We nemen de meldingen zeer serieus en zijn er intensief mee bezig."
Reactie Van NeynselgroepIn een persbericht laat de Van Neynselgroep weten een onderzoek in te stellen. Dat onderzoek staat onder leiding van oud-bestuurder L. van Beek. Hij gaat als voorzitter externen benaderen om het onderzoek uit te voeren. De Van Neynselgroep geeft aan dat de brief met daarin de klacht pas vorige week is binnengekomen en betreuren ze de publiciteit die het valincident nu heeft.
Meerdere klachtenDe inspectie laat weten nog meer meldingen over de instelling te hebben gehad. Over de aard en het aantal kan een woordvoerder niks zeggen. De inspectie doet onderzoek. "We nemen de meldingen zeer serieus en zijn er intensief mee bezig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.