Geldboete voor doodrijden militair op A2 bij Maarheeze

17 juli 2013 om 20:04
nl
Een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oss is donderdag in hoger beroep veroordeeld tot 2000 euro boete. De man veroorzaakte in juni 2011 een ernstig ongeluk op de A2 bij Maarheeze, waarbij een 35-jarige militair om het leven kwam. Ook raakten zestien mensen gewond bij het ongeluk, van wie drie ernstig.
Geschreven door

Het slachtoffer, Christian Kakisina, kwam om het leven toen hij hulp aan het verlenen was bij een eerder ongeluk.
Ingereden op stilstaande legertruck met militairenDe soldaat was uitgestapt nadat een auto tegen zijn legertruck was gebotst en tegen de vangrail was beland. De vrachtwagen van de Ossenaar reed daarop op de stilstaande legertruck vol militairen en drie andere auto's in. De Osse chauffeur raakte eveneens zwaargewond.
Tijdens het hoger beroep werd duidelijk dat de chauffeur, mogelijk door de zon, de alarmlichten van de stilstaande legertruck niet had gezien. De man reed niet te hard. Ook was hij niet afgeleid. De man werd wel veroordeeld tot een voorwaardelijke rijontzegging, met een proeftijd van een jaar.
Ontzegging rijbevoegdheidDe rechtbank van Den Bosch veroordeelde de man eerder tot de maximale werkstraf van 240 uur, een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en twee jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.
In hoger beroep eiste justitie één jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, en drie jaar rijontzegging voor dood door schuld in het verkeer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.