Video

Markt Eindhoven eerder dicht door hitte, 'Klanten blijven op heetst van de dag weg'

22 juli 2013 om 14:48
nl
In de vakantietijd is het altijd al stukken rustiger op de markt, maar door het warme weer blijven er zelfs nog meer mensen weg. Maar niet alleen de klanten hebben last van de hitte, ook de marktkooplui hebben het zwaar in hun kramen. Daarom gaat de stoffenmarkt in Eindhoven dinsdag eerder dicht.
Geschreven door

Om 14.00 uur kunnen de marktkooplui hun waren inpakken en ook zelf aan het zwembad gaan liggen. Marktmeester Henk van der Vorst kreeg zoveel verzoeken van marktkooplui om eerder te stoppen dat hij besloot eerder te sluiten.
"Dit is de eerste keer in mijn carrière als marktmeester dat ik de markt eerder sluit. Maar vandaag kan het ook wel omdat ook de klanten op het heetst van de dag wegblijven."
Ze smelten de kazen!Het is met deze hitte niet makkelijk alle producten goed gekoeld te houden. Bij de kaaskraam houden ze hier speciaal rekening mee. "Wij nemen minder kazen mee en dan vooral kazen die beter tegen de warmte kunnen. Dat zijn de wat minder vette en wat hardere kazen."
En ook de visboer doet moeite om de vis zo goed mogelijk gekoeld te houden. "Zoals je ziet hebben we veel ijs meegenomen. Het ligt onder en bovenop de vis, maar makkelijk is het niet."
StrandDe visboer is dan ook blij dat de markt eerder sluit. "Ik was sowieso eerder naar huis gegaan. We zijn er voor de vaste klanten, maar als zij zijn geweest, ga ik misschien zelfs wel eerder dan 14.00 uur naar huis. Ik moet nog naar Scheveningen rijden. Maar als ik daar dan ben, kan ik wel lekker aan het strand liggen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.