Video

Hitte boosdoener op Tilburgse Kermis: 'We lopen achter met de omzet'

22 juli 2013 om 20:17
nl
De mussen vallen van de daken op de Tilburgse Kermis. Het is heet en dat heeft invloed op het aantal bezoekers. Dat merken de exploitanten in hun portemonnee. Die zijn nu bijna halverwege en maken voorzichtig een tussenstand op. "Met deze temperatuur zou ik ook naar het strand gaan."
Geschreven door

De zon lijkt de boosdoener te zijn in Tilburg. De temperatuur loopt flink op en daardoor lijken meer mensen dan normaal ervoor te kiezen om thuis te blijven of ergens ander naartoe te gaan.  'Voor ons slecht weer'Volgens Jantje van Broodje Jantje is het te warm in Tilburg. "Met zulke temperatuur zou ik ook naar het strand gaan. Maar we moeten wel positief blijven." Jowie, de beheerder van Breakdance, heeft een aanzienlijk mindere omzet dan dezelfde tijd een jaar eerder. "Je loopt nu twintig tot dertig procent van je normale omzet mis door het voor ons slechte weer."
Zelfs exploitant Mike Brunselaar die ijs verkoopt op de kermis valt op dat het dit jaar wat minder. "Bij de Roze Maandag hebben we het wel goed gedaan, maar je ziet duidelijk het verschil. Dat is iets wat zeker is."
'Risico van het vak'Volgens kermiswethouder Joost Möller zijn de exploitanten zich bewust dat hitte zorgt voor minder bezoekers. "Dat is altijd zo en daar houden ze ook rekening mee. Dat hoort bij het vak van kermisexploitant."
Ook de gemeente Tilburg heeft deze kermis minder inkomsten. Zo heeft de gemeente 400.000 euro minder aan pachtgeld binnengekregen dan vorig jaar. Dat zorgt er voor dat er bezuinigd moet gaan worden de komende jaren, aldus Möller.
GehandicaptenmiddagWoensdag deden veel attracties mee aan de speciale middag voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Volgens voorzitter Jan de Jong waren er dit jaar 915 inschrijvingen, een recordaantal.
Sommige attracties draaien tijdens de gehandicaptenmiddag wat rustiger en er is wat extra tijd om in- en uit te stappen. Deelnemende attracties geven ook korting op een toegangskaartje.
Al het nieuws over de Tilburgse Kermis vind je op onze themapagina: www.omroepbrabant.nl/tilburgsekermis  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.