Wijkbewoners in Terheijden over artikel Volkskrant: geen last van gehandicapten in de buurt

28 juli 2013 om 09:08
nl
Op zeker zes plaatsen in Nederland, onder meer in Terheijden en Boxmeer, heeft de huisvesting van gehandicapten in woonwijken geleid tot conflicten over ernstige geluidsoverlast, meldt de Volkskrant. Maar volgens buurtbewoners en SOVAK in Terheijden is er al jaren geen sprake meer van overlast.
Geschreven door

Buren vertellen in de Volkskrant dat veel zwaardere gehandicapten zijn geplaatst dan vooraf was gezegd en dat het geschreeuw door merg en been gaat. De afgelopen twintig jaar zijn grote woonterreinen van gehandicapteninstellingen grotendeels verdwenen.
Schreeuwen, grommen en slaanKleinschalige voorzieningen in woonwijken zouden beter zijn, maar in onder meer Terheijden, Boxmeer, Hengelo en Eemnes zouden buren gek worden van het schreeuwen, grommen en slaan van cliënten, schrijft De Volkskrant.
"De huidige directie heeft de problemen juist goed aangepakt", zegt buurtbewoner Jan Kobes uit Terheijden. In 2006 luidde hij de noodklok. Hij klaagde toen over bewoners die keiharde dierlijke geluiden maakten. "Heel af en toe hoor je nog wel eens wat, maar dat zijn normale geluiden die je in elke buurt hoort", zegt Kobes.
Geen klachtenVolgens een woordvoerster van SOVAK zijn er al heel lang geen klachten over geluidsoverlast meer bij hun binnengekomen. De woonvoorziening in Boxmeer die voor geluidsoverlast zorgde is een paar weken geleden gesloten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.