Rashid Mohammad Hosseini uit Breda is beste speller van Nederland

29 juli 2013 om 15:27
nl
Rashid Mohammad Hosseini uit Breda is de beste speller van Nederland. Afgelopen weekend won de 11-jarige de Stabilo Spellingstrijd van RTL 4.
Geschreven door

"Ik spel op intuïtie en ik lees veel", geeft Rashid zijn voorbereiding prijs. Ook heeft hij met zijn moeder geoefend. "Ik heb hem bovenaan de trap gezet. Bij ieder woord dat hij goed spelde, mocht hij een trede naar beneden, zoals dat ook gebeurt in de eerste ronde van de Spellingstrijd op televisie", vertelt moeder Esther Mohammad Hosseini. "Je kunt ook niet het woordenboek uit je hoofd gaan leren en dan hopen dat het lukt", geeft ze aan.
Twee maanden geheimAlle opnames van het programma waren al in de meivakantie. Twee maanden lang heeft Rashid zijn overwinning dus geheim moeten houden. "Ik heb het alleen op school verteld. Sommige kinderen hebben het doorverteld aan hun familie, maar verder is het goed geheim gebleven. Wel verheugde ik me op de uitzending van de finale zodat ik het eindelijk echt kon vertellen", zegt Rashid.
Zijn ouders zijn natuurlijk ook trots. "Al was het wel heel spannend, want er zijn meer kinderen in Nederland die goed kunnen spellen", vertelt zijn moeder.
ToekomstDe toekomst zit nog vol met taal voor het 11-jarig spellingstalent uit Breda. "Eerst wil ik professioneel gaan handballen. Daarna word ik leraar op een basisschool en na mijn pensioen word ik dichter", vertelt Rashid vol enthousiasme.
Na de zomervakantie gaat hij naar het Stedelijk Gymnasium.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.