Lachende gezichten bij sprankelend PSV: 'Dit vinden de supporters leuk'

EINDHOVEN - Tevredenheid en lachende gezichten na afloop van PSV - Zulte Waregem. Het piepjonge PSV veroverde meteen de harten van het publiek. "We combineerden snel en zetten de tegenstander steeds onder druk. Dat vinden de supporters ook leuk", vatte kersverse aanvoerder Georginio Wijnaldum het na afloop samen.
"We speelden goed", vond Wijnaldum. "Maar we misten wel te veel kansen. Ook ik, gelukkig scoorden twee van mijn ploeggenoten wel. Nu gaan we ons eerst concentreren op de eerste competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. En dan gaan we over acht dagen met een goed gevoel naar Zulte."

Phillip Cocu geniet
Trainer Phillip Cocu genoot dinsdagavond van het optreden van zijn ploeg. "Natuurlijk had de uitslag hoger kunnen zijn'', doelde hij op de vele gemiste kansen. "Maar ik heb ook genoten." 

"We hebben enthousiast gespeeld, maar ook gedisciplineerd. We hebben weinig weggegeven en bij balverlies goed opgelet. Dit is een goede uitgangspositie, maar we zijn er nog niet. Ze hebben ook de kwaliteiten om kansen te creëren, het wordt een moeilijke avond daar."

Bakkali: 'net een droom'
Zakaria Bakkali is amper 17 jaar, maar werd dinsdag door het publiek van PSV meteen in de armen gesloten als een nieuwe held. Met zijn onbevangen en gedurfde spel groeide Zakaria Bakkali uit tot dé verrassing van het vernieuwde PSV. "Dit was net een droom", zei de Belgische aanvaller na de 2-0-zege op zijn landgenoten. "Ik ben heel, heel blij.''

Bakkali kreeg het publiek al in de 2e minuut op de banken met een gekruld schot op de binnenkant van de paal. "Ik was in het begin erg gespannen, maar na die actie was ik daarvan verlost. De trainer had gezegd dat ik gewoon mijn acties moest maken. Ik had graag nog gescoord, maar 2-0 is een goede uitslag."

Staande ovatie
De moegestreden tiener kreeg een staande ovatie van de 35.000 toeschouwers in het Philips Stadion toen hij in de 80e minuut werd gewisseld. "Ik hoorde het ja", zei Bakkali lachend. "Mooi, want ik wil het publiek graag vermaken."

Ook de fans van PSV konden hun geluk niet op na de prima prestatie van de Eindhovense ploeg. Op Twitter regende het complimenten en diverse spelers schopten het tot 'Trending Topic'. 'Geeft veel vertrouwen voor komend seizoen', 'Wat een talent en energie bij #psvzul' en 'Genoten van dit nieuwe PSV', waren enkele van de reacties.