Mazelenepidemie breidt zich uit: 98 gevallen in Brabants deel 'biblebelt'

31 juli 2013 om 15:20
nl
In en het rond van het Land van Heusden en Altena hebben inmiddels 98 mensen de mazelen. Twee mensen liggen in het ziekenhuis. Dat heeft de GGD in West-Brabant laten weten. Het Land van Heusden en Altena behoort tot de zogenaamde biblebelt, waar veel strenggelovigen wonen.
Geschreven door

In Midden-Brabant zijn tot nu toe 'een paar gevallen' van mazelen geconstateerd. 'Het gaat om geïsoleerde gevallen', vertelt woordvoerster Linda Toet van de GGD. 'Huisartsen zijn alert op de symptomen.'
'Grote onderschatting'In heel Nederland zijn inmiddels ruim 780 gevallen van mazelen bekend. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid is dit aantal een 'grote onderschatting' van het werkelijke aantal ziektegevallen, omdat de meeste mensen niet naar de huisarts gaan als ze besmet zijn. Vorige week stond de teller van het landelijk aantal geregistreerde gevallen nog op 613.
Aansporingen door politiciStrenggereformeerden laten hun kinderen nog altijd amper inenten tegen de mazelen. Volgens het RIVM hebben de recente aansporingen door politici nauwelijks effect gehad in de biblebelt. Buiten de biblebelt wordt wél goed gehoor gegeven aan de oproep baby's extra te laten vaccineren tegen de mazelen.
De eerste weken van juli hebben zo'n 2000 kinderen tot veertien maanden een extra vaccinatie gehad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.