‘Gevaarlijke situatie op spoor bij Vught door nieuwe manier communiceren NS’

1 augustus 2013 om 12:10
nl
Treindienstleiders van ProRail verzetten zich tegen de gespreksvoorschriften waarmee ze sinds vorig jaar met de machinisten van de NS moeten communiceren. De militair aandoende spellingsmethode zou tot spraakverwarring, lange gesprekken en gevaarlijke situaties op het spoor leiden. Een van die situaties vond volgens de treindienstleiders op donderdag 20 september 2012 plaats op de spoorwegovergang aan de Helvoirtseweg in Vught.
Geschreven door

Een trein passeerde toen de overweg met een snelheid van 130 kilometer waar stapvoets rijden was gevraagd vanwege een kapotte slagboom. Dat meldt De Volkskrant vrijdag. Op een filmpje is volgens de krant te zien dat weggebruikers langs de kapotte slagboom  het spoor oversteken, terwijl het treinverkeer op het andere spoor gewoon doorrijdt.
130 kilometerDe treindienstleiders stuurden hun grieven in een anonieme brief aan de directie van Prorail. Een woordvoerster van ProRail zegt de situatie in Vught niet te kennen en verwijst voor meer informatie naar de treindienstleiders.
"Bij ons gaat veiligheid voor alles. In het Europese treinverkeer volgen we een uniforme manier van communiceren. Intern geven we hiervoor opleidingen die trouw door iedereen worden gevolgd. Ik denk dat het probleem iets groter wordt gemaakt, dan het in werkelijkheid is", aldus de woordvoerster.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.