Video

Studentenkamers het duurst in Breda

3 augustus 2013 om 13:00
nl
Wie snel een betaalbare studentenkamer zoekt, moet komend studiejaar niet in Breda zijn. Van alle Brabantse steden zijn studentenkamers in Breda het duurst. Een kamer kost daar gemiddeld 342 euro. Dit blijkt uit gegevens van de Nationale Studenten Enquête.
Geschreven door

Roel Verschuijten uit Eindhoven is al een jaar op zoek naar een studentenkamer in Breda, waar hij studeert. Maar omdat hij niets kan vinden, woont hij nog steeds thuis bij zijn ouders. Verschuijten: "Ik verwacht binnenkort ook niets te vinden, want iedereen die nu begint met zijn studie is nu hard op zoek naar woonruimte. Hierdoor is het aanbod minder."
Door het grote verschil tussen vraag en aanbod stijgen de huren voor studentenkamers ook dit jaar weer verder door. Anne Vera Gijtenbeek vond wel een kamer in Breda, maar zij moet daarvoor flink in de buidel tasten. Gijtenbeek: "Ik betaal nu ruim 430 euro. Daar krijg ik ook wel een heel mooie ruimte voor, maar het is natuurlijk erg veel geld. Ik heb dan ook een tweede bijbaantje aangenomen."
KantoorpandenBrabantse studentensteden proberen van alles om de woningnood onder studenten te verminderen en de huren omlaag te brengen. Wethouder Bob Bergkamp van de gemeente Breda: "We zijn met verschillende partijen in gesprek om twee kantoren om te bouwen voor kamerbewoning. Dat zou natuurlijk al een heel goede stap zijn. Maar waarschijnlijk niet goed genoeg om alle huisvestingsproblemen van studenten in één klap op te lossen."
Van alle Brabantse gemeenten steeg de huur van een studentenkamer het hardst in Eindhoven. Daar ging de gemiddelde huur met 4 procent omhoog naar 309 euro per maand. In Tilburg ben je gemiddeld 314 euro kwijt voor een studentenkamer en in Den Bosch betaal je 307 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.