Karim Rekik waakt voor hoogmoed bij PSV in duel tegen Zulte Waregem

BRUSSEL - Hoewel PSV vorige week Zulte Waregem in het Philips Stadion alle hoeken van het veld liet zien en woensdagavond met een 2-0 voorsprong aan de return begint, waakt verdediger Karim Rekik voor hoogmoed. "We zijn er nog lang niet."
De jonge verdediger zegt dit niet zomaar. "Dat zeg ik niet omdat ik dat moét zeggen, maar omdat ik dat echt zo voel. Natuurlijk hebben we een tik uitgedeeld, maar het wordt een moeilijke wedstrijd. Die Belgen zullen revanche willen nemen."

Wedstrijd tegen Zulte in stadion Anderlecht
Omdat Zulte Waregem zelf niet over een stadion beschikt dat aan de UEFA-normen voldoet, wordt de wedstrijd in het Constant Vanden Stockstadion in Brussel gespeeld. Normaliter de thuishaven van Anderlecht.

Storm zal het niet lopen. Van de 20.000 plaatsen zal slechts een derde bezet zijn, waaronder door zo'n duizend PSV-supporters. Van Rekik had het wel een volle bak mogen zijn. "Natuurlijk speel ik liever in een vol stadion, maar het is niet zo dat ik er meer of minder gemotiveerd door raak".

Champions League
Mocht PSV succesvol zijn tegen Zulte Waregem, dan is het al minimaal verzekerd van Europees voetbal tot de winterstop. Want met dan nog één play-off wacht minimaal de groepsfase van de Europa League, maar bij winst zelfs de Champions League.

"Daar wil ik nog niet op vooruit lopen", zegt Rekik. "Eerst moeten we deze ronde doorkomen en dan wacht nog een topploeg. Maar dit team is wel gretig en kan veel bereiken".

Nederlands Elftal
De ster van de nog maar achttienjarige Rekik is snel gaan rijzen. Enkele weken geleden voor velen nog een onbekende, nu wordt hij door voetbalkenners al het Nederlands Elftal ingeschreven.

De verdediger probeert zich er niet door gek te laten maken. "Het kan snel gaan, maar ik blijf met beide benen op de grond en focus me nog steeds alleen maar op de volgende wedstrijd. Natuurlijk is het leuk om te horen, maar ik zal het gewoon elke wedstrijd moeten laten zien".