PSV wint gemakkelijk van Zulte Waregem en plaatst zich voor play-offs voor Champions League

7 augustus 2013 om 00:35
PSV heeft het woensdag in de return tegen Zulte Waregem relatief gemakkelijk gehad. De ploeg van Phillip Cocu won zonder hoogdravend voetbal uiteindelijk met 0-3 en plaatst zich voor de play-offs voor de Champions League.

De eerste helft kende spaarzame kansen op het gladde veld in het niet uitverkochte Constant Vanden Stockstadion. Grootste kans was voor Memphis Depay die in de 22e minuut de bal ineens voor zijn voeten vond toen Tim Matavz gestuit werd door de Belgisch doelman. Het schot van Depay voor open doel ging naast.
Ook Tim Matavz zelf zag zich ongelukkig. Na een fraaie steekpass kreeg hij een schotkans opgejaagd door een snel inkomende Belgische verdediger. Zijn poeier had de kracht, maar ontbeerde de richting en ging naast.
Penalty breekt wedstrijdMemphis Depay kreeg in de 52e minuut nog een kans, maar zijn schot ging over het doel van Zulte Waregem. Een paar minuten later brak Maher door in het strafschopgebied, omspeelde de doelman en wist de bal nog voor te zetten.
Zijn voorzet werd slecht weggewerkt door de verdediging en de ingeschoten rebound door Depay werd op de lijn met de hand gekeerd door een verdediger. Penalty en rood. Tim Matavz had geen enkele moeite het buitenkansje te verzilveren.
Bakkali schiet prachtig binnenEen kwartier voor het einde liep PSV zelfs uit naar 0-2. Een voorzet van Memphis Depay werd door Zakaria Bakkali in één keer op de wreef in de verre hoek achter de Zulte-doelman geschoven.
Om het Eindhovense feestje compleet te maken was het Maher die, alleen op de doelman af met twee man in de rug, de bal toch langs de Belgische doelman kon schuiven. Het leek dat zijn inzet voortkwam uit een verdedigende actie van de Zulte-defensie, maar het was uiteindelijk toch het voetje van Maher die de bal over de doellijn schoot.
'Goed uitgespeeld'"Ik denk dat we tot nu toe erg tevreden mogen zijn", vatte Cocu de wedstrijd samen. "In de beginfase hadden we met 1-0 achter kunnen komen. Maar daarna hebben we het snel opgepakt. We vergaten alleen te scoren."
"Als je zo voetbalt, weet je dat het wel goed komt. Ik ben vooral tevreden over de tweede helft. Na die 1-0 en rode kaart voor hen was het helemaal gedaan. Daarna hebben we het goed uitgespeeld. Dit was toch wel een examen.''
PSV wacht zware lotingDe ploeg van Cocu gaat door de dubbele winst door naar de play-offs van de Champions League. Bij de loting vrijdag wordt PSV dan waarschijnlijk gekoppeld aan een zware opponent. Arsenal, AC Milan, Schalke 04, Olympique Lyon en Zenit Sint-Petersburg zijn de mogelijke tegenstanders.
Stijn Schaars heeft vertrouwen in verder verloop van het toernooi. "AC Milan is het mooiste affiche, maar ik denk dat wij tegen Olympic Lyon de meeste kans hebben om de Champions League te halen. Natuurlijk zijn we de underdog. Maar helemaal kansloos zijn wij niet", zo zei hij.