Eindhovenaar Sjoerd de Bont maakt speelfilm in 48 dagen

EINDHOVEN - De Eindhovense filmmaker en acteur Sjoerd de Bont (24) doet op het Nederlands Film Festival mee aan een bijzonder project. Samen met andere filmmakers gaat hij in 48 dagen een complete speelfilm opnemen. En al het werk wordt in die 48 dagen gedaan. Dat wil zeggen het bedenken, filmen en monteren.

9 augustus krijgt het team een regel tekst en een voorval te horen en die moeten verplicht in de film voorkomen.

Korte film in 48 uur
Het filmproject is een samenwerking tussen het 48 Hour Film Project en het Nederlands Film Festival. Sinds 2007 maken elk jaar meer dan vijfhonderd filmmakers in het eerste weekend van het Nederlands Film Festival een korte film in 48 uur. Vanaf dit jaar wordt er dus ook een speelfilm gemaakt in 48 dagen.

De Bont won al eerder het 48 Hour Film Project in Breda. Hij heeft het volste vertrouwen in dit nieuwe project. "Normaal gesproken produceer je een speelfilm in een jaar tijd. Deze keer gaan we dat in 48 dagen doen. Een enorm avontuur maar met deze teams gaat dat zeker lukken. Gewoon doen!"

26 september première
De film gaat donderdag 26 september, precies 48 dagen na de start, in première op het Nederlands Film Festival. Acht filmmakers werken mee aan het project. Naast Sjoerd de Bont, is dat onder meer Fedor van Rossem, Peter Sterk en Paul de Vrijer.
Deel dit artikel: