PSV loot AC Milan in play-offs Champions League

EINDHOVEN - PSV moet zich ten koste van AC Milan zien te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De club onder leiding van trainer Phillip Cocu werd vrijdag gekoppeld aan de Italiaanse grootmacht tijdens de loting in Nyon.
PSV-trainer Phillip Cocu over de aanstaande confrontatie met AC Milan: "Het zal een zware klus worden, maar ook een mooie uitdaging. Ze hebben wel aardig wat kwaliteiten in huis. Milan staat garant voor spelers van topniveau. Ze zijn wel aan het verjongen, maar het blijft top.''

Volgens onze PSV-watcher Paul Post mag PSV tevreden zijn met deze loting: "PSV wist al dat het een zware tegenstander zou treffen. Dan is AC Milan misschien wel de allermooiste tegenstander om te loten. Een club met veel allure en een fraaie geschiedenis." 

PSV underdog
Volgens Paul Post is PSV de underdog in de duels tegen de Italiaanse topclub: "AC Milan is in alles een grotere club dan PSV, maar ik zie nog wel kansen voor PSV. AC Milan is aan haar stand verplicht zich te plaatsen voor de groepsfase. Voor het jonge PSV is het een bonus."

PSV speelde zes keer eerder in de Champions League tegen AC Milan. Dat leverde drie nederlagen, twee overwinningen en een gelijkspel op. Misschien wel de gedenkwaardigste wedstrijd tussen PSV en AC Milan is de halve finale in 2005, toen PSV op een haar na de finale miste.

Zulte Waregem
PSV schakelde woensdag in de derde voorronde het Belgische Zulte Waregem uit. Ajax is als landskampioen al verzekerd van deelname aan het belangrijkste Europese clubtoernooi.

PSV speelt op dinsdag 20 augustus eerst een thuiswedstrijd, de return is op woensdag 28 augustus in Milaan. De play-offs zijn de laatste stap op weg naar de groepsfase van het meest prestigieuze toernooi.


Meer over dit onderwerp:
voetbal psv champions league loting ac milan playoffs
Deel dit artikel: