'Meer kinderen in Brabant krijgen mazelen nu de scholen begonnen zijn'

11 augustus 2013 om 09:58
nl
Brabant, Zeeland, Limburg en het zuiden van Gelderland moeten er rekening mee houden dat meer kinderen mazelen zullen krijgen, nu de scholen weer begonnen zijn. Dat heeft Roel Coetinho gezegd, de directeur van het Centrum Infectiebestrijding van het RIVM.
Geschreven door

Tot nu toe waren de meeste gevallen in het midden van het land, in de biblebelt. In het Brabantse deel van de biblebelt, het land van Heusden en Altena, waren op 1 augustus 98 gevallen van mazelen bekend. Overigens gaan de kinderen in dat gebied pas 1 september weer naar school, omdat Woudrichem en Werkendam als enige Brabantse plaatsen binnen een andere vakantieregio vallen.
InentenDe enige manier om kinderen te beschermen tegen de ziekte, is door ze in te laten enten. Verder kunnen mensen weinig doen om te voorkomen dat de mazelen verder verspreid worden.
Coutinho zei maandagochtend in het Radio 1 Journaal dat schoolbesturen weinig aan de epidemie kunnen doen. De ziekte wordt makkelijk overgedragen van kind op kind.
MazelenVolgens het RIVM is al bij zeker 920 mensen mazelen vastgesteld. Meer dan zestig mensen met mazelen kwamen in het ziekenhuis terecht.
Waarschijnlijk ligt het werkelijke aantal mensen met mazelen veel hoger, maar om hoeveel mensen het precies gaat is niet bekend. Veel mensen met mazelen gaan namelijk niet naar de dokter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.