Broers Van de Kerkhof: 'PSV favoriet tegen AC Milan'

EINDHOVEN - De erkende voetbalexperts komen superlatieven tekort om PSV te complimenteren voor het verrassende spel in de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen. Met name de piepjonge Zakaria Bakkali wordt bedolven onder de complimenten, zo ook van de broers Van de Kerkhof. “Ik wist niet dat hij zo goed was. Een topper in spe, hier kan misschien heel Europa nog veel plezier aan beleven", aldus Willy.
Maar niet alleen Bakkali kan de broers bekoren. "Het is geweldig wat PSV laat zien op dit moment. Het is een genot om naar PSV te gaan", zegt Willy. "Eén zwaluw maakt nog geen zomer", nuanceert René. "Maar PSV gaat gewoon goed en ze moeten zo doorgaan. Er komt nu een reeks wedstrijden, met dinsdag tegen AC Milan. Dat zal wel een wedstrijd worden waarin PSV zich moet laten zien."

Italiaanse competitie niet zo sterk
De vraag is of PSV ook opgewassen is tegen een topclub als Milan. Ook daarover zijn de Van de Kerkhofs optimistisch. "Ja waarom niet. AC Milan is nog niet in competitie. Ik denk dat PSV deze wedstrijd onbevangen tegemoet kan gaan, ze hebben in principe niets te verliezen", zegt René. Willy ziet het al even zonnig. "Ja absoluut. De Italiaanse competitie is niet zo sterk dat hebben we vorig jaar gezien. Ik denk dat PSV de meeste kans maakt." En ook daarover zijn Willy en René het eens.

Behalve PSV is ook RKC Waalwijk voortvarend aan de competitie begonnen. Willy had zeker niet verwacht dat de Waalwijkers al vier punten zouden hebben. "Ik ben aangenaam verrast door het spel en ook hoe Erwin Koeman het weer heeft neergezet daar. Al vier punten en twee topploegen gehad met FC Twente en Vitesse. RKC kan wel eens in het linker rijtje eindigen." Voor NAC ziet Willy het somberder in. "Ik maak me wel zorgen om NAC maar ook om NEC en Heracles. Ik denk dat zij met NAC degradatiekandidaten zijn."
Deel dit artikel: