Geen finaleplaats op WK voor discuswerper Erik Cadée: 'Ik ben verschrikkelijk boos op mezelf'

MOSKOU - Voor discuswerper Erik Cadée is het WK in Moskou uitgedraaid op een grote teleurstelling. De 29-jarige Bosschenaar kwam maandag niet door de kwalificatie heen. Cadée kwam in het Loezjniki-stadion niet verder dan 62,14 meter en greep daarmee net naast een finaleplaats. 'Het was superstom.'
De 2,01 meter lange en 120 kilo zware Cadée wierp de discus de afgelopen weken in Amsterdam en Londen ruim 65 meter ver. De reus uit Den Bosch hoopte in Moskou op een plek bij de beste acht, maar uiteindelijk bleek zelfs een finaleplaats te hoog gegrepen.

Veertiende plek
Met een afstand van 62,45 meter had hij zich bij de laatste 12 kunnen scharen, maar Cadée kwam niet verder dan 61,75 en 62,14 meter en een ongeldige laatste worp. Hij eindigde daarmee op de 14e plaats.

"Ik heb het gewoon verkloot, ik ben verschrikkelijk boos op mezelf", brieste Cadée. "Die 63 meter moet ik makkelijk kunnen werpen." Een verklaring voor zijn tegenvallende optreden had hij niet. "Misschien dat ik het bij de eerste worp wat te makkelijk opnam. De tweede was te gretig en derde mislukte helemaal.'' Vooraf ging Cadée nog uit van een plek bij de beste acht.

A-status kwijt
Dat het mislukte optreden in Moskou consequenties heeft voor zijn A-status én inkomen, realiseerde hij zich nog niet. "Daar wil ik me hier niet mee bezighouden. Ik kijk thuis wel op mijn bankrekening en ik ga in ieder geval door. Maar dit seizoen is hiermee naar de kloten."