Kenner Cees van Raak weet het zeker: Prins Friso bijgezet in koninklijke grafkelder

11 augustus 2013 om 20:52
nl
Officieel is het nog niet, maar de Tilburgse kenner Cees van Raak weet het zeker: prins Friso zal worden bijgezet in de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk in Delft. Of hij gelijk heeft, is nog even afwachten. Mededelingen zijn daarover maandag nog niet te verwachten.
Geschreven door

Binnen de familie is het al wel bekend, maar het is gebruikelijk te wachten op de terugkeer van koning Willem-Alexander en minister-president Mark Rutte.
Geen lid van Koninklijk HuisDelft is traditiegetrouw de plek waar leden van het koningshuis en voor 1813 ook de Oranje-stadhouders en hun familie werden bijgezet. Prins Friso was door zijn huwelijk met Mabel Wisse Smit in 2004 geen lid meer van het Koninklijk Huis, maar nog wel van de koninklijke familie.
Van Raak is funerair deskundige van het koninklijk huis, oftewel kenner van de geschiedenis van dood en begraven. Hij gaf op radio en tv commentaar bij de uitvaarten van prins Claus, koningin Juliana en prins Bernhard.
Beatrix zwaait de scepter"Prinses Beatrix zwaait de scepter over de familiale grafkelder en die wil hoogstwaarschijnlijk haar oogappel Prins Friso daar bijgezet zien." Het feit dat er in de Nieuwe Kerk en in de grafkelder een restauratie aan de gang is, hoeft volgens Van Raak helemaal geen belemmering te zijn.
"Het ligt erg voor de hand dat hij daar wordt bijgezet. Andere opties zijn er niet. Bovendien is de grafkelder nog helemaal niet vol."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.