Taekwondoka Tommy Mollet uit Tilburg zet punt achter sportcarrière

TILBURG - Taekwondoka Tommy Mollet uit Tilburg heeft een punt gezet achter zijn topsportcarrière. De Tilburger nam na de Olympische Spelen in London een sabbatical om na te denken over zijn toekomst.
Hij heeft nu besloten om zich te richten op zijn maatschappelijke carrière. Verder gaat Mollet talenten opleiden en begeleiden bij zijn sportschool TNT/SPIO in Tilburg.

De Tilburger wilde in London zijn carrière afsluiten met een medaille, maar hij werd in de kwartfinales uitgeschakeld.

Titels
Ondanks de vroege uitschakeling vormden de Spelen wel het hoogtepunt van Mollet, die daarnaast zes EK-medailles, een WK-medaille en verschillende titels op A-toernooien wist te winnen.

Volgens Mollet zou hij het liefst nog twintig jaar door gaan met de sport. "Maar topsport betekent dat je je hele leven erop moet inrichten. Maatschappelijk en sociaal. Nu ben ik 34, woon ik samen en ben ik op zoek naar een nieuwe baan. Dat is ook heel belangrijk. Als ik fulltime door zou gaan met taekwondo dan zou dat ten koste gaan van mijn toekomst", aldus Mollet.

Bedrijfscommunicatie
Tommy Mollet heeft aan de Universiteit van Tilburg bedrijfscommunicatie gestudeerd. "In die richting ben ik nu aan het zoeken. Het zou mooi zijn als ik met die opleiding iets in de sport zou kunnen doen. Ik ben trainer en coach bij mijn club. Maar ik wil ook breder kijker dan alleen taekwondo".

Meer over dit onderwerp:
tommy mollet taekwondo carriere tnt/spio tilburg
Deel dit artikel: