Video

RKC-trainer Erwin Koeman: 'AZ is beter dan Vitesse'

15 augustus 2013 om 16:43
nl
RKC Waalwijk staat na twee wedstrijden in de subtop van de eredivisie. En dat terwijl de ploeg voor aanvang van de competitie voornamelijk als degradatiekandidaat beschouwd werd. Toch waarschuwt trainer Erwin Koeman dat zijn ploeg niet in de polonaise moet gaan lopen. "Deze groep mag je niet te veel vrijheid geven."
Geschreven door

"We zijn pas twee wedstrijden op weg, we moeten er nog 32. Dat heb ik ook tegen de jongens gezegd", zegt Erwin Koeman over de seizoenstart. Toch moet de stemming in Waalwijk opperbest zijn na een verdienstelijk gelijkspel tegen FC Twente in Enschede (0-0) en de overtuigende zege op Vitesse (4-2).
CollectiefAl blijft Koeman erop hameren dat het een lastig seizoen wordt in Waalwijk. "Dat zeg ik omdat ik een realistische trainer ben. De spelers mogen best genieten, dat doe ik ook. Maar de volgende wedstrijd is al in aantocht en deze groep kan het ook niet hebben om heel veel vrijheid te krijgen. We moeten het van het collectief hebben."
De volgende opponent wacht zaterdag, in eigen huis treft RKC Waalwijk dan AZ. Trainer Erwin Koeman is onder de indruk van de ploeg uit Alkmaar. "AZ ziet er heel goed uit. Ze werken vanuit een systeem, werken hard en lopen veel. Dat is een ploeg die ik hoger inschat dan Vitesse."
Rommedahl niet inzetbaarIn de wedstrijd tegen AZ kan Dennis Rommedahl nog steeds niet zijn debuut maken voor RKC Waalwijk. De Deense buitenspeler heeft een blessure aan de hak en moest deze week opnieuw een scan ondergaan. Robert Braber en Kenny Anderson zijn twijfelgevallen. Het duo kampt met lichte blessures en trainde donderdag apart van de groep.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.