Voorbereidingen Brabants Stripspektakel in volle gang

EINDHOVEN - Een ruimte van 4200 vierkante meter, 675 meter stands met stripboeken, zeefdrukken, striptijdschriften en bijna honderd standhouders. Dat zijn de ingrediënten voor het 28e Brabants Stripspektakel komend weekend in Valkenswaard.

Het Brabants Stripspektakel is dit jaar weer wat groter in vergelijking met vorig jaar. Maar het is niet een doel op zich volgens Herman van de organisatie. "Natuurlijk is het wel een insteek om te groeien, maar er moet wel een beetje Brabantse gemoedelijkheid blijven."


Valkenswaardse editie Elsje
Voor het evenement heeft tekenaar Gerben Valkema een speciale editie van zijn strip Elsje gemaakt. "We wilden echt iets Brabants", zegt Patrick van de organisatie. "Dus we hebben het bekende stripfiguurtje Elsje in het Valkenswaards laten vertellen. Natuurlijk met medewerking van de schrijver."

Valkema vond het meteen een leuk idee. "Mijn Brabants is vrij slecht. Je moet me ook niet vragen om wat voor te lezen, want dat zou verschrikkelijk worden. Het is heel professioneel vertaald door de werkgroep Tongval van heemkundekring Weerderheem in Valkenswaard."

Strips van een paar duizend euro
Er zijn bij het Brabants Stripspektakel niet alleen Suske en Wiskes te vinden. Er zijn bijvoorbeeld ook strips over Vincent van Gogh, de geschiedenis van Nederland en de geschiedenis van Brabant. Volgens Patrick zijn er ook bijzondere stukken. "Er zijn dingen te koop van tussen de vijf- en tienduizend euro, maar ook voor twee kwartjes. De dure strips zijn niet voor iedereen te zien."

Deel dit artikel: