Positiviteit en hoop na PSV-AC Milan: 'PSV is zeker niet kansloos'

EINDHOVEN - PSV speelde dinsdag een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd tegen AC Milan. Dat leidde tot een ouderwetse, sfeervolle voetbalavond in het PSV-stadion. Ondanks een gelijkspel overheersen positieve reacties voor de Eindhovense ploeg.
De gebroeders Van de Kerkhof waren al eerder zeer te spreken over het huidige PSV. Ook de wedstrijd tegen AC Milan biedt goede vooruitzichten. Willy: "Het was in mijn ogen een geweldige wedstrijd voor het publiek. We hadden de pech dat we in de eerste 10 minuten niet scoorden. Ik denk dat de Italianen gewaarschuwd zijn en dat PSV de kwaliteiten heeft om er een mooi resultaat neer te zetten." Kansloos is PSV volgens hem zeker niet.

Positieve onbevangenheid
AC Milan-speler Nigel de Jong beseft dat het voor zijn ploeg nog een hele klus wordt om PSV van zich af te slaan in de play-offs van de Champions League. "Het was een enerverende wedstrijd, alle credits aan PSV", zei De Jong na de 1-1 van dinsdag in Eindhoven. "De onbevangenheid die zij hebben laten zien, is heel positief."

Ook Emanuelson van AC Milan was onder de indruk van de ploeg uit Eindhoven. "De jonge ploeg speelde gretig en fris."

Hoop voor PSV
Verschillende kranten spreken van hoop voor PSV aangezien er nog steeds kans is op een plek in de Champions League. "Droom nog in leven!", kopt de Telegraaf. "Gelijkspel jonkies PSV tegen AC Milan biedt perspectief voor return."

"Sterk PSV doet zichzelf tekort met gelijkspel tegen Milan", vindt de Volkskrant. "PSV mag na de eerste confrontatie met AC Milan nog steeds hoop koesteren op een plek in de Champions League. De ploeg van trainer Phillip Cocu deed zichzelf dinsdag voor eigen publiek eigenlijk zelfs tekort met een gelijkspel: 1-1. PSV bleef ook tijdens de eerste serieuze test van het seizoen knap op de been."

Koude douche
De Italiaanse krant La Gazetta dello Sport noemt PSV tijdens het eerste kwartier 'een meester van het veld'.  Maar dan is het volgens de krant tijd voor een koude douche, El Shaarawy scoort de 0-1.

Volgens AC Milan-coach Allegri zijn alle opties in ieder geval nog open. "Spijtig dat we het niet hebben afgemaakt. Nu is alles nog open bij de thuiswedstrijd", aldus de coach in La Tuttosport.  PSV speelde volgens de krant uiteindelijk 'op de vleugels van enthousiasme', waardoor Milan zich terug moest trekken.

Voorspelling
De thuiswedstrijd biedt in ieder geval hoop voor volgende week. Willy van de Kerkhof: "Achteraf gezien is 1-1  geen slecht resultaat. Je moet altijd scoren in Milaan en je krijgt daar wel de mogelijkheden voor. Milan denkt dat het er al is. Ik denk met name dat Milan op z'n tellen gaat passen. Ik zie ons nog steeds in de CL komen, ik voorspel 0-1".

René: "Ik hoop dat ze doorgaan, maar het zal ontzettend moeilijk worden. PSV moet met 2-2 gelijk spelen of winnen." De return is op woensdag 28 augustus in het San Siro Stadion in Milaan.
Deel dit artikel: