Zuidelijk Toneel in de finale van de Toneel Publieksprijs

20 augustus 2013 om 18:42
nl
De voorstelling 'To Be or not to Be' van Het Zuidelijk Toneel is doorgedrongen tot de laatste ronde van de Toneel Publieksprijs. Er staan naast 'To Be or not to Be' nog twee voorstellingen in de finale: 'Liefde Levenslang' van Hummelinck Stuurman en 'De Verleiders' van Bos Theaterproducties.
Geschreven door

De winnaar van de Toneel Publieksprijs is de voorstelling die van het publiek het hoogste rapportcijfer krijgt. Dat gebeurt via internet. de definitieve uitslag van de wedstrijd wordt dit jaar op 15 september bekend gemaakt tijdens het theater Gala in Amsterdam.
Spektakel'To Be or not to Be' was een komedie over een Pools theatergezelschap aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, Ellen ten Damme, Raoul Heertje, Viggo Waas, Frank Lammers, Han Römer en Waldemar Torenstra speelden er in mee.
Het was de laatste spektakelvoorsteling van Het Zuidelijk Toneel. Het gezelschap probeerde daarin met bekende acteurs toegankelijke verhalen een groot publiek naar de schouwburg te trekken. Dat lukte maar het kwam Het Zuidelijk Toneel wel op een uitbrander van de Raad voor Cultuur te staan die vond dat de spektakelvoorstellingen inhoudelijk te weinig voorstelden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.