'Onzichtbare varkens' te zien tijdens Weekend van het Varken

ERP - Varkenshouders hebben volgens actiegroep Varkens Vandaag niks te verbergen. En dat laten ze op 14 en 15 september zien tijdens het Weekend van het Varken. Met dit weekend reageren onder meer Brabantse varkenshouders op de recente actie 'Varkens, je ziet ze niet, maar ze zijn er wel' van de Stichting Varkens in Nood.

Volgens een woordvoerder van Varkens Vandaag uit Erp is iedereen op 14 en 15 september welkom om een kijkje te komen nemen op de deelnemende bedrijven. De varkenshouders laten volgens Varkens Vandaag namelijk heel graag zien dat ze niks te verbergen hebben. Dit in tegenstelling tot het beeld dat Varkens in Nood volgens de woordvoerder met hun actie heeft willen oproepen.

De Stichting Varkens in Nood spoot onlangs met graffiti varkens op de weg met daarbij de tekst 'Varkens, je ziet ze niet, maar ze zijn er wel.' Dit werd gedaan in de buurt van varkensstallen. Onder meer in Gemert en Boekel.

Zichtstallen
In totaal doen aan het Weekend van het Varken 39 bedrijven mee, waaronder 25 zogenoemde zichtstallen. In zo'n zichtstal kan iedereen achter glas naar de varkens kijken. Dit kan overigens niet alleen tijdens het Weekend van het Varken, maar altijd.

Deel dit artikel: