Incubate komt met Brabants-Egyptisch feest in Tilburg én Caïro

21 augustus 2013 om 17:40
nl
Festival Incubate en Het Zuidelijk Toneel houden op 21 september een feest in Tilburg én tegelijk in Caïro. De feestvierders zullen dan door een videoverbinding elkaar kunnen zien en horen. De bedoeling van het feest is om de deelnemers hier en in Egypte een ander beeld te geven van elkaar.
Geschreven door

De bezoekers van beide feesten hebben contact via een live videoverbinding. Het feest heet 'Electra Chaabi Wedding Party', een verwijzing naar een vorm van hiphop en dance die in Egypte populair sinds de revolutie is.
'Ze schieten mij niet neer hoor'Lucas de Man van Het Zuidelijk Toneel gaat naar Egypte toe om daar het feest te regisseren. Ondanks de ongeregeldheden in dat gebied is hij niet bang dat het mis zal gaan. "We worden goed opgevangen in Egypte. Het feest wordt gehouden op een paar honderd meter van het Tahrirplein in Caïro. De grote sterren van de Electra Chaabi zijn daarbij. Die gaan ze heus niet neerschieten als ik er ben."
Volgens De Man worden de Egyptenaren 'helemaal gek' als er een liveverbinding met Tilburg tot stand wordt gebracht. "Een aantal van de Electra Chaabi-sterren gaat naar Nederland toe, en Egypte is benieuwd hoe er in Tilburg op wordt gereageerd."                                                'Schieten met Kalashnikovs'       Electra Chaabi wordt vooral veel gedraaid op trouwfeesten. Voor het feest in Caïro zijn de organisatoren nog op zoek naar een koppel die zich dan in het echt wil verbinden.
Bij dergelijke trouwfeesten in Egypte wordt er ook altijd met Kalashnikovs in de lucht geschoten. "Het is nog maar even afwachten of dit ook in Tilburg het geval zal zijn. In Caïro zal wel flink in de lucht worden geschoten. We hebben daar zelfs een jongleur die met Kalashnikovs aan de slag gaat."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.