AC Milan verliest van promovendus in aanloop naar CL-kraker tegen PSV

EINDHOVEN - AC Milan kende zaterdagavond geen goede generale voor de wedstrijd in de laatste voorronde van de Champions League tegen PSV, komende woensdag. De Italianen verloren in de nationale competitie met 2-1 bij het gepromoveerde Hellas Verona.
Spits Luca Toni maakte beide doelpunten voor de debutant in de Serie A. Andrea Poli maakte voor de pauze het doelpunt voor AC Milan. Komende woensdag speelt de ploeg, met daarin de Nederlanders Urby Emanuelson en Nigel de Jong, op eigen veld tegen PSV.

In 2008 voor de laatste keer Champions League
De eerste ontmoeting eindigde afgelopen dinsdag in 1-1. Dat houdt in dat Milan aan 0-0 voldoende heeft om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. PSV plaatst zich bij een zege of een 'hoog' gelijkspel voor het miljoenenbal. In 2008 speelden de Eindhovenaren voor het laatst op het hoogste niveau in Europa.

PSV zat toen in een groep met Liverpool, Atlético Madrid en Olympique Marseille. Het was geen succes. Alleen thuis van Marseille werd gewonnen, 2-0. Alle andere wedstrijden werden verloren. De jaren daarop speelden de Eindhovenaren steeds in de Europa League.

Hoogtepunt tegen Benfica
Een plek in de kwartfinale tegen Benfica, in het seizoen 2010/2011 was de beste prestatie in het tweede niveau van Europa.
Deel dit artikel: