Weeronline: 'Zomer één van de warmste ooit'

24 augustus 2013 om 10:48
nl
De meteorologische zomer duurt nog een week, maar volgens Weeronline gaat de zomer van dit jaar nu al de boeken in als één van de warmste ooit sinds 1903. Het was zomerweer bij uitstek, zo constateert het weerbureau.
Geschreven door

We zouden het met dit grijze weer bijna vergeten, maar deze zomer was het bijzonder droog en warm. Wij kregen twee regionale hittegolven te verduren. En hoewel het hitterecord net niet sneuvelde, was het zeker warmer dan normaal.
Meer zon, minder neerslagGemiddeld was het de afgelopen maanden landelijk 17,5 graden Celsius, een halve graad meer dan het geval zou moeten zijn. Deze meteorologische zomer, die 1 september voorbij is, belandt volgens Weeronline in de top 20 van warmste zomers sinds 1903.
Met name de zon was vaker te zien dan normaal: 630 uur, terwijl de zon in een gemiddelde zomer 45 uur minder schijnt. Er viel slechts 160 millimeter regen, waar normaliter 209 millimeter wordt gemeten.
Juli bloedheetVooral juli deed het goed. Terwijl het begin juni nog koud was en het zelfs vroor aan de grond, was dat een maand later absoluut niet het geval. De gemiddelde temperatuur in juli was 19,2 graden (normaal 17,9), goed voor een top 10-notering. De zon scheen die maand 255 uur, waar die normaal 'slechts' 212 uur te zien is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.